OilComp AS Oilcomp - OT-9-1-5

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for innlogging og statistikk.

» AVTALEKUNDER

Logg inn Bookingsystem

 

» KURSPLAN OG PÅMELDING

GMDSS/GOC (General Operator Certificate) Grunnkurs
OT-9-1-5
10

Maritime radio certificate for global trade som dekker fartøyer utstyrt for Sea Areas A1, A2, A3 og A4. General Operator Certificate (GMDSS/GOC) er et sertifikat som vakthavende navigatører må inneha.

Personell som skal betjene en GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System) radiostasjon som dekker Sea Area A1, A2, A3 og A4. Hovedmålgruppen er navigatører ombord i skip, personell på ishavsstasjonene og teknisk personell i andre foretak som har krav til dette sertifikatet.

Kurset gir opplæring i henhold til det globale maritime nød- og sikkerhetssystemet (GMDSS) og dekker kravene for Generelt radiooperatørsertifikat(GOC).
Kurset gir både en teoretisk og en pratisk opplæring i radioteleks, satelittkommunikasjon, digital selektiv kalling og nødpeilesendere.

Kurset bygger på IMO kursmodul 1.25:

  • Teori
  • Prosedyrer
  • Praktisk betjening av GMDSS utstyr

Skip i sjøen skal alltid ha person med radiosertifikat tilstede på broen. Se forskrift: www.lovdata.no og Telenor/Radioinspeksjonen: www.maritimradio.no

Det er en forutsetning at kursdeltakere innehar generelt Radiooperatør-sertifikat, eller har gode kunnskaper om telefonikommunikasjon. Manglende forkunnskaper kan kompenseres ved selvstudium før kursstart.